Πώς είναι σήμερα στα 57 της η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη θρυλική Πίπη Φακιδομύτη! [photos]

Είναι η Πίπη Φακιδομύτη που αγαπήσαμε! Που γελάσαμε, που θαυμάσαμε και που μας διασκέδασε στην πιο τρυφερή ηλικία… Και δεν μπορεί… αν είσαι μικρή/ος και δεν την έβλεπες παλιά στην κρατική τηλεόραση, σίγουρα την ξέρεις… την έχει δει σε επαναλήψεις ή στο Youtube! Eίναι η κοκκινομάλα άτακτη Πίπη φακιδομύτη από την Σουηδία που τη δεκαεταία του ΄80 (ίσως και πιο νωρίς) βλέπαμε στην Ερτ και είχε γίνει η μικρή παιδική μας ηρωίδα!

Αρκετές ηθοποιοί ενσάρκωσαν το ρόλο της Πίπης αλλά η πιο γνωστή είναι αυτή της ταινίας που κυκλοφόρησε το 1969 και μετά στην τηλεοτπική σειρά που είδαμε και στην Ελλάδα.

Η Πίπη φακιδιμύτη ή στα σουηδικά Πίπη με τις μακριές κάλτσες «γεννήθηκε» από την συγγραφέα Άστριντ Λίντγκρεν. Το όνομά της της το έδωσε η 9χρονη τότε κόρη της Λίντκρεν που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από τη μαμά της να της φτιάξει μια ωραία ιστορία. Η Πίπη έγινε μια σειρά βιβλίων και μετά η ιστορία της μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση!(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)Διαβάστε την Συνέχεια.........................................................
loading...

Reply